Bir süreliğine tatile çıkartmıştım bedenimi ve zihnimi. Hani geri çekilmek gibi değil. Bildiğiniz deniz, güneş, kumsal gibi... Türkiye'de ege sahilinin güzel ve sakin bir beldesinde piliç kavurma ve deniz kızı Eftalya karışımını oynadım. Bulunduğum otelde internet sorunu olduğundan buralarla ilgilenemedim. Ama bensiz de gayet güzel işlemiş forumumuz, spam iletiler hariç tabii. Spamları temizledim ve tekrar aranıza katıldım.
Spamlar yüzlerce olmuştu son 10 günde. Hepsini tek tek temizlemek günleri alırdı. Ama ben admin olarak forumun databankasına doğrudan geçtim ve forum yüzeyinde tek tek tüm yanlış (spam) iletileri silmektense, arkada işleyen databankasında tüm hataları işaratleyerek tek celsede sildim.
Bu hemen bir benzetmeyi aklımın yüzeyine çıkarttı.
Bizim Mucizeler Kursu ile yürüdüğümüz yol da analog bu forum temizleme işine benzer. Bizler ön yüzeyde - güncel bilinçte - sayısız hataları tek tek silmeye çalışmaktansa, arkada/temelde işleyen tüm yanlış ve hatalı programları (düşünceleri) zihnin içerisinden siliyoruz. Bunu nasıl yapıyoruz? Çok basit.
Tıpkı forumun databankasında spam iletileri kartal bakışı misali nasıl görüyorsam, Mucizeler Kursu'nu uygularken içimizdeki rehber ve seçmen de yüzeysel düşüncelerimizin bazında yatan spam inançlarımızı görüyor. Böylece tüm hatalı iletilerin kutularını tek tek işaretleyip sadece bir kere sil düğmesine basarak arınmayı gerçekleştirmiş oluyoruz.
Daha nice silmelere diyorum...
Sevgilerimle...